Míg a Red Bull továbbra is küszködik, a Mercedes a második, bahreini Forma-1-es teszten is az egyik legmegbízhatóbb, legígéretesebb autónak tűnik. 
Lewis Hamilton 74 kör és a harmadik legjobb idő teljesítése után arról beszélt, hogy az első napon még nem nyomták igazán, de a hét további felében már gyorsulni is fognak, ha minden jól megy:
F1: A Mercedes még nem adott bele mindent 2


“Nagyon meggyőző volt látni, ahogy összeálltak a dolgok, és hogy jól tudtunk menni a teszteken. Különösképp, hogy másoknál világos, mennyire nem könnyű alkalmazkodni az új szabályokhoz. Jerezben egyszerűen igyekeztünk gyűjteni a kilométereket, nem igazán foglalkoztunk a részletekkel, de most már kezdünk erre átállni, ahogy újra beindul a teszt.”
“Ma még továbbra is a megbízhatóságra koncentráltunk, ez így jó, mert ilyenkor kell látni a hibákat, sem mint később, az idény során. Volt egy kis gondunk a fékkel, de azt holnapra megjavítjuk.”
“Azt egyelőre nehéz lenne megmondani, hol is állunk a teljesítményt tekintve, de a táv szempontjából mi vagyunk a legjobbak. Szép, hogy ennyit mentünk már, persze lassan mások is kezdenek felzárkózni, de ez így van rendjén. Remélhetőleg mi is toljuk majd tovább egész héten, és elkezdhetünk a teljesítményre koncentrálni!”