Az első, három héttel ezelőtti jerezi Forma-1-es teszten egyértelműen a Mercedes AMG szerepelt a legjobban, az ezüst autó falta a kilométereket. Jó előjel ez a Sebastian Vettel és a Red Bull uralmát már unó nézőknek, az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone is új győztest vár idénre, nemrég Nico Rosberg bajnoki esélyeiről beszélt.
“Frankó, hogy ezt mondta!” – reagált a Berliner Kuriernak Rosberg. “Jó a hangult, bízunk benne, hogy sok futamot nyerünk majd idén. Az első teszt nagyon jól ment, az autóm kezdettől fogva nagyon megbízható volt, azt persze még nem tudjuk, hol állunk a többiekhez viszonyítva.”
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Sajnos korai még a bajnoki címről beszélni, de Jerezben tényleg nagyon megbízható volt az autó. Nagyon sok kört mentem, nagyon sokat tanultunk. Jó érzés ez, miközben azt látjuk, hogy másoknak nem ment, igaz, örömöt azért nem okoz a küszködésük” – utalt a címvédő Red Bull siralmas kezdésére.”Egyszerűen csak örülök, hogy esélyünk lehet  győzelemre. Egyértelmű, hogy a Red Bullnál és a Renault-nál gondok voltak az új motorral. Mi jobban felkészültünk.”
“Persze az számít, hogy Melbourne-ben, a szezonnyitón hol leszünk majd a rajtrácson – örülnék, ha idén harcban lehetnénk Sebastiannal!”
Az F1-esek holnap megkezdik második négynapos tesztjüket Bahreinben, majd a jövő héten még egyszer ugyanennyit dolgoznak majd ugyanott, a jövő hét végére derülhet majd ki, hogy tényleg a Mercedes-e a fő esélyes, és hogy a Red Bull ki tud-e mászni a gödörből.