Egy 22 éves brit fiatal, Jann Mardenborough a videojátékoktól a Forma-1-ig juthat, ha továbbra is olyan jól teljesít, mint eddig – immár a Red Bull versenyzőjeként bizonyíthat a GP3-ban. 
Mardenborough 2011-ben a Nissan PlayStation GT Academy online játékán több mint 90 ezer játékos közül került be a 12 döntős közé, akik aztán Silverstone-ban egyhetes versenytáborban kaptak képzést és vezethettek valódi versenyautót is, méghozzá egy GT4 Nissan 370z-t.


Miután ő bizonyult a legjobbnak, a Nissan pilótájaként 2012-ben már a Brit GT-bajnokságban és Le Mans-ban is indult, 2013-ban pedig a Brit Forma-3-ban lett 6. A fiatal tehetségre a Red Bull is felfigyelt, így 2014-ben már az F1-es csapatfőnök, Christian Horner Arden International csapatában indul a GP3-ban.
“Úgy érzem, készen állok a GP3-ra. Felkészültem és a megfelelő emberek vesznek körül, akik segíthetik a fejlődésemet, nekem elég a versenyzésre koncentrálni. Még nem versenyeztem GP3-as autóval, de az első tesztek jól mentek. Idén jó lehetőséget kapok arra, hogy meggyőzzem azokat az embereket, akik eldöntik, kik is kerülhetnek a Forma-1-be, szóval mindent beleadok majd!” – mondta a videojáték-bajnok. 
Mardenborough F1-es álma nem irreális, hiszen a tavalyi GP3-bajnok, Danyiil Kvjat idén már a Red Bull kisebbik csapatánál, a Toro Rossónál mutatkozik be. Egy-két év múlva akár ő lehet a következő.
“A Forma-1 a végső cél, de egyelőre az a fő, hogy lássuk, meddig is juthatok az autóversenyzés szamárlétráján, hogy meddig fejlődök még. Ha képes leszek még tovább fejlődni, akkor szerintem a Forma-1 is lehetséges.”