A Mercedest már tavaly is a 2014-es Forma-1-es idény favoritjának tippelték, így nem volt meglepő, hogy a csapat a múlt heti jerezi teszt legeredményesebb, legmegbízhatóbb alakulata volt, arra azonban nem sokan számítottak, hogy az elmúlt négy évben taroló Red Bull mindössze 21 kört hoz ki az autóból. A Mercedes társfőnöke, Toto Wolff is nagyon meglepődött, mondta el az Autosportnak:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Személy szerint én nagyon meglepődtem. Az első és második napon lehetett problémákra számítani, de azt azért nem gondoltam, hogy a Red Bull gyakorlatilag futás nélkül fejezze be a tesztet!”
Az osztrák szakember nem is hiszi, hogy a címvédők sokáig bajban lesznek:
“Igazán nem tudom, mi történt velük, én is csak olvastam a nyilatkozataikat. De a Red Bull egy jó csapat, nagyon elszántak, és bizonyították már, hogy mennyire versenyképesek. Szóval kétségem sincs afelől, hogy megoldják majd a problémákat, akár a motorral, akár a kasztnival van gond.”
A Forma-1-es csapatok legközelebb szűk két hét múlva, Bahreinben tesztelnek majd, a Renault és a Red Bull is gőzerővel dolgozik a javításokon.