Ugyan a V6-os motorokon még most is ki van akadva Bernie Ecclestone, annyit ő maga is elismer, hogy az új szabályoknak, új autóknak köszönhetően átalakulnak majd az erőviszonyok, újra kiszámíthatatlanná válik majd a küzdelem és izgalmas lehet a bajnokság.


Az őrségváltás előjelei már a múlt heti jerezi teszten látszottak, ahol a Renault-motort használó bajnokcsapat, a Red Bull csak küszködött, négy nap alatt 21 körig jutott, miközben a Mercedes falta a kilométereket, Nico Rosberg és Lewis Hamilton 309 kört hozott össze.
“Az új szabályok mellett bármi megtörténhet, nem is nagyon spekulálnék ról, hogy mi lesz. De a Jerezben látottak alapján a Mercedes tűnik a legesélyesebbnek, Rosberg lehet a világbajnok” nyilatkozta Ecclestone az indiai IANS hírügynökségnek.
A kérdésre, hogy a “hazai” csapat, a Force India idén dobogóra állhat-e, az F1 ura így felelt: “Miért csak dobogó? Én imádnám, ha futamot nyernének, és meggyőződésem, hogy képesek is erre. Lehet, hogy nem olyan erősek, mint a gyári Mercedes, de Mercedes-kliensként a Force India is előrébb léphet a mezőnyben.”