A Mercedes szerint az ígéretes első Forma-1-es teszt ellenére is korai még kijelenteni, hogy a csapat a 2014-es idény favoritja. A Mercedes ugyan egy szárnyhibával kezdte az első tesztet, de a folytatásban meglepően megbízhatónak bizonyult az autó, még versenyszimulációt is tudott teljesíteni az alakulat. A teljesítmény éles kontrasztban volt például a címvédő Red Bulléval, amely különböző problémák miatt mindössze 21 körig jutott.


A csapat társfőnöke, Toto Wolff elismeri, hogy a Mercedes teljesítménye a vártnál jobb volt, de szerinte ennek nincs túl nagy jelentősége. “Tekintsünk csak a múltba” – filozofált Wolff. “Nagyon gyakran előfordult, hogy az első tesztek után favoritnak kikiáltott csapat nem szerepelt jól, amikor a szezon érdemi része elkezdődött. Még túl korai bármi ilyesmit kijelenteni.”
Wolff szerint Jerezben egyetlen csapat sem terítette ki az összes lapját. “Azt mondanám, hogy óvatosan elégedettek vagyunk. Arra számítottunk, hogy több problémába futhatunk bele az új rendszerekkel, mint amennyit valójában tapasztaltunk. Az első nap nehéz volt, de később az autó megbízhatóan működött.”
“A teljesítményt még nem tudjuk értékelni – egyelőre messze vagyunk a maximumtól. Kis darabok még hiányoznak itt és ott, nem úgy működnek bizonyos dolgok, ahogy terveztük. Összességében óvatosan örülünk, úgy tűnik, hogy a srácok jó munkát végeztek a gyárban.”
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Wolff szerint a következő, bahreini teszt árulja majd el, mennyire sikerült alkalmazkodnia az új szabályokhoz a Mercedesnek. “Az adatok világosan mutatják, hogy a hűtéssel még lehetnek problémák. Még a viszonylag hűvös Jerezben is mértünk nagyon magas hőmérsékleteket, szóval nagyon érdekes új tapasztalatok várnak ránk Bahreinben. A hűtés lesz a szezon kulcsa.”