Ahogy már írtuk, a címvédő Red Bull brutálisan elhasalt az első 2014-es Forma-1-es teszten, az első három napon összesen 14 kört ment az RB10-es. Bár a Renault erőforrásának akkumulátoraival is akadt probléma, mostanra elég világos, hogy az egész hajtáslánc beépítése problémás, így nincs gyors megoldás.
A csütörtökön néhány kilométerig jutó Daniel Ricciardo azt mondja, a fentiek ellenére még nincs ok a pánikra.
Red Bull: Vissza a tervezőasztalhoz! 2


“Adrian visszatért a tervezőasztalhoz, ugyanis a pályán már nem lehetett többet tenni. Azt hiszem, jó neki ott, a Milton Keynes-i irodájában, biztosan beleveti majd magát a probléma kijavításába” – mondta az ausztrál, azonban nem titkolta, hogy Jereztől már nem várhatnak sokat.
“Úgy tűnik, ezt a gyárban kell majd kiköszörülni, bár azért igyekszünk még valami gyors megoldást találni péntekre. A csapat kis híján 36 órát dolgozott már azon, hogy vezethetővé tegyük az autót” ? mondta még csütörtökön.
“Reméljük, hogy holnap jelentősen többet végezhetünk majd, mint eddig, de úgy gondolom, hogy a Bahreinig következő szünet segít majd igazán. De ha holnap nem is mennek jól a dolgok, akkor sem kell pánikolni. Bahreinben majd megoldódnak a problémák, ott két hetet töltünk majd, az elég. Egyelőre nem pánikolunk. Az idő nekünk dolgozik. Akármilyen formában is érkezzünk Melbourne-be, hosszú lesz még az idény, ezek a srácok pedig tudják, mi kell a győzelemhez, szóval meg fogjuk oldani a dolgokat!”
Érdekes módon a Red Bull ellentettjének látszó Mercedes (14 kör – 177 kör) pilótája, Lewis Hamilton sem félti még a címvédőket:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“A mi erősségünk a kemény munka, mi voltunk az elsők a pályán. Jó dolog, hogy mi teljesítettük a legtöbb kört eddig, de nagyon sok kihívás vár még ránk, lépésről lépésre kell haladni. Nico 97 kört ment (szerdán), ami nagyszerű. Látva, hogy más csapatok nem nagyon mentek, például a Red Bull, jól mutatja, hogy tényleg nagyon kemény a mostani helyzet, és azt is, hogy mi eddig jól dolgoztunk.”
“De még nagyon-nagyon az elején járunk! Minden más idén. Minden csapat számára nagy kihívás lesz az idény, a megbízhatóság sarkalatos pont lesz. Melbourne-ben várhatóan teljesen mást látunk majd azoktól is, akik most még küszködnek. Korai lenne bármiről is beszélni azon kívül, hogy mi magunk mit végeztünk” – magyarázta a 2008-as bajnok, aki a keddi balesete után csütörtökön már alapvetően zavartalan munka mellett 62 kört tett meg az ezüst nyíllal.