Köztudott, hogy a Lotus 2013-ban nem fizette ki Kimi Räikkönent, sőt az azóta a Ferrarihoz igazolt finn talán még most is várja a millióit. Mostanra kiderült, hogy a csapat tartalékosa, Davide Valsecchi is ugyanígy járt.


“A szerződésemben szereplő fizetés egy pincéréhez mérhető, de még nem fizettek. De biztos vagyok benne, hogy amint olyan helyzetben lesznek, rendezik majd a tartozást” – mondta egy friss interjúban, amelyben arról is nyíltan beszélt, hogy mennyire rosszul esett neki, amikor Räikkönen kiszállása után nem őt, hanem a külsős Heikki Kovalainen vetették be az utolsó két futamon.
“Azt hittem, hogy a döntésben számít majd az elszántságom és nem egy, a karrierje végén járó finnt választanak.”
A 2012-es GP2-bajnok azt mondja, nagyon szeretne újra versenyezni, de az F1-ben nem lát sok esélyt, az amerikai IndyCar felé tekint: “A 2013-as idény után, amikor csak utazgattam, de nem léptem pályára, újra szeretnék overallt és sisakot viselni. De az F1-ben a pénzes mexikói és venezuelai pilóták vannak. Nem titok, hogy az IndyCarba szeretnék bejutni.”
Valsecchi azért nem csak rosszat mondott a Lotusról: “A csapatnál mindig jól bántak velem. Igazán hálás vagyok a Lotusnak, amiért tartalékosnak választottak anélkül, hogy bármit is kértek volna érte. Próbáljon csak valaki tartalékosi állást szerezni pénz nélkül! Egy ilyen csapat simán kérhetne 2-3 millió eurót is.”