Nincs szponzora, így a fizetős pilóták helyezkedése miatt elképzelhető, hogy Nico Hülkenberg nemhogy a Lotus vagy Force India pilótája nem lesz, de egyáltalán nem talál magának helyet az F1-ben. Hülkenberget a két említett csapat mellett a McLarennel is szóba hozták már, de a wokingiak valószínűleg adnak még egy esélyt Sergio Pereznek.

Hülkenberg kizuhanhat az F1-ből 1
Hülkenberg kizuhanhat az F1-ből 2

Hülkenberg kizuhanhat az F1-ből

Hülkenberg kizuhanhat az F1-ből

Hülkenberg kizuhanhat az F1-ből 4
Fotó megosztása:
Hülkenberg kizuhanhat az F1-ből 5


A Force Indiánál képbe került az apja révén az Aon biztosítótársaságtól eurómilliókat hozó, jelenleg a Marussiánál versenyző Max Chilton. A német Auto, Motor und Sport szerint a brit pilóta, akinek helyére nagyon szeretné benyomni Kevin Magnussent a McLaren, 12 millió eurós szponzori hátszelével ülne át a Force Indiába, ráadásul Adrian Sutil mellé. Ez azt is jelenti, hogy Paul di Resta helyzete szintén bizonytalan, amit a skót sem tagad. “Igen, elég zavaros a helyzet. Ki ne aggódna ilyen helyzetben?” – mondta di Resta a Telegraphnak.

Hülkenberg szempontjából tovább árnyalja a képet, hogy a Sky Sports kommentátora, Mark Hughes úgy tudja, hogy a Williamstől távozóban lévő Pastor Maldonado az elmúlt 24 órában megállapodott a Lotusszal. Egy korábbi bejegyzése szerint a venezuelai a Sauberrel is tárgyalt, ahol Hülkenbergnek szintén nincs sok esélye, mert a csapat akár két fizetős pilóta szerződtetésére is hajlik.

A svájci Blick úgy jellemezte Hülkenberg és menedzsere jelenlegi helyzetét, hogy “álmatlan éjszakáik” vannak a kialakult helyzet miatt.