Ugyan eredetileg csak egy ciklusra kívánta elfoglalni a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztját Jean Todt, az egykori ralis és F1-es sikerfőnök már jó ideje a saját, idén őszi újraválasztatásán dolgozik.
Kihívó is akadt azonban, a korábbi elnök, Max Mosley egyik közeli munkatársa, szintén vezető FIA-tisztviselő, David Ward is bejelentette indulását.
Mosley jó barátja és örök szövetségese, a Todttal hűvös viszonyban lévő Bernie Ecclestone a múlt hétvégén azt mondta, szerinte még mások is beszállhatnak a küzdelembe:


“Talán Ward lépése mások előtt is megnyitja az ajtót. Azt mondhatják, hogy ha ő képes rá, akár én is. Szóval egyelőre még nem tudhatjuk, hány jelölttel is számolunk, még van idő a belépésre” – idézte a német Auto Motor und Sport.
A szaklap – és ugyanakkor a svájci Speed Week is – azóta már “talált” is újabb jelöltet, úgy tudni,  az Egyesült Arab Emírségek autóklubjának vezetője, az FIA volt alelnöke, a szervezet Motorsport Világtanácsának tagja, Mohamed bin Szulajem szintén fontolgatja az indulást.
Az egykori közel-keleti ralibajnok, egyben az FIA idény nyáron felállított Motorsport Akciócsoportjának vezetője is Mosley szövetségesének számított korábban, érdekes lesz látni, hogy indulása esetén a volt elnök őt vagy Wardot támogatja inkább. 
Egy, a Speed Weeknek névtelenül nyilatkozó FIA-bennfentes ezt mondta: “Veszélyes ellenfél lehetne Todt és Ward számára, ugyanis nagyon sokan szívesebben támogatnák őt, mint egy francia vagy brit jelöltet.”