Aki arra vár, hogy jövőre hatalmasat zuhan a Red Bull teljesítménye, csalódhat. Legalábbis ez a véleménye Lewis Hamiltonnak, aki szerint a zsinórban három világbajnoki címet nyert istálló addig nem lassul le, amíg a Renault nem készít egy gyenge motort.

Jövőre 1,6 literes V6-os turbómotorok váltják a jelenlegi 2,4-es V8-asokat, és ettől sokan azt várják, hogy felborul az erősorrend, éppen a Mercedes javára. Hamilton azonban óvatos. “Nem hiszem, hogy ez megtörténik” – válaszolta az angol arra a kérdésre, hogy a mélybe zuhan-e jövőre a Red Bull.

“Hacsak a Renault nem készít egy gyenge motort, a következő négy évben is gyorsak lesznek. Adrian Newey igazán jó munkát végez, és ugyan a szabályok változnak jövőre, azért sok mindent át lehet vinni a következő évre. Vagyis az autójuk továbbra is remek lesz.”

“Csak remélhetem, hogy jövőre mindannyian olyan autóval állunk elő, amely képes a győzelemre. Amit az egyik versenyen pontban elvesz valaki a másiktól, az a következőn a visszájára fordul, és ez így megy végig. Ilyen szezonban reménykedem. Pont, mint 2008-ban Massával, amikor végül én nyertem.”