Fernando Alonso az éllovas Sebastian Vettelhez viszonyítva 34 pontos hátránnyal érkezik a szezon félidejét jelentő Magyar Nagydíjra, nem is titkolja, hogy ezen a hétvégén áll vagy bukik, hogy lesz-e még esélye a nyári szünet után.
“Nagyon fontos a jó eredmény. Fontos, mert a futam után jön a nyári szünet, és jót tenne a csapat motivációja, a reményeink számára, ha sikerülne csökkenteni a Sebastianhoz viszonyított lemaradást. Ha a hátrány nő vagy nagyot ugrik a szünet előtt, akkor mindannyiunk motivációja csökkenni fog. Fontos hétvége.”  
Az idei Magyar Nagydíj az F1 történetének egyik legforróbb versenye lehet, de ez nem zavarja Alonsót:
“Ez semmit sem változtat a felkészülésen, bármilyen meleg is legyen vasárnap, ugyanúgy megyünk végig a hétvégi rutinon. Mindössze rugalmasabb stratégiára kell majd arra az esetre, ha szükség lenne még egy kerékcserére. De az edzések után már jobban látjuk majd ezt.” 
Csütörtökön súlyos tragédia történt Spanyolországban, amikor egy szuperexpressz kisiklott Santiago de Compostelában, és a balesetben legalább 80-an meghaltak. Az esetről természetesen Alonso is beszélt:
“Szomorú nap ez. Az ember este lefekszik, végiggondolja a problémáit, hogy milyen apróságok alakultak rosszul a nap folyamán, aztán ilyenkor ráébred, hogy mennyire jelentéktelenek ezek a dolgok. Ez a hír rámutat arra, hogy mik az igazán fontosak az életben, emellett pedig nagyon elkeserítő is, az ember tehetetlennek érzi magát, az időt nem tudja visszaforgatni. A vonaton utazók családjaival vagyunk lélekben. Igyekszem a lehető legjobb versenyt teljesíteni, mert bár őket ez nem vigasztalhatja meg, azért nekik ajánljuk az eredményt, az ő emlékükre mindent beleadunk.”