Szerdától péntekig a silverstone-i pályán zajlik majd az utolsó Forma-1-es ifjoncteszt, amely a korábbi gumiproblémák miatt már csak félig-meddig egyezik majd meg a korábbi hasonló eseményekkel.
A csapatok többsége mostanra bejelentette, kiket ültet az autóba, ma a Williams is megtette ezt. A története legeredménytelenebb szezonját élő legendás csapat a három napot egyenlően osztja el, a 30 éves női tesztpilóta, Susie Wolff mellett a korábbi Formula BMW-második, makaói F3-as futamgyőztes és 2012-es Forma-3-as Európa-bajnok Daniel Juncadella, valamint Pastor Maldonado vezet majd, a venezuelai állandó versenyző a gumitesztelést végzi.
“Fantasztikus lehetőség ez, innen már rajtam múlik, hogy a lehető legjobban felkészüljek. Nagy kihívás lesz, a fő, hogy stabil, kiszámítható munkát végezzek, és hogy megfelelő visszajelzéseket adjak a csapatnak, ami bizonyíthatja, hogy versenyképes vagyok egy ilyen tesztnapon” – mondta Wolff, aki a marussiás Maria de Villota szerencsétlen tesztje után az első nő, aki hivatalos Forma-1-es teszten vesz részt.
“A munkám nagy része a szimulátorban zajlik, ezért is lesz fontos ez a nap. Most jobban megérthetem majd, hogyan működik az autó a pályán, hogyan viszonyul a szimulátoros tapasztalatokhoz, ami aztán segítheti a további fejlesztési munkámat” – tette hozzá.