Németország

Bild: “Vettel és a kanadai átok: ötször állt már rajthoz Montrealban, s még egyszer sem nyert. Vasárnap végre minden összejött: fölényesen, az egész versenyt uralva győzött.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Sebastian Vettel megnyerte a Kanadai Nagydíjat. A címvédő nagyon fölényesen győzött Montrealban, riválisai pedig nem lehetnek biztosak abban, hogy mindent kihozott az autójából és saját magából.”
Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Sebastian Vettel fölényesen nyert és meghódította Montrealt, miközben Fernando Alonso is óriásit versenyzett. A spanyol megnyerte a Lewis Hamilton elleni csatát a második helyért, s ezzel elérte, hogy a lehető legkevesebb pontot veszítsen Vettellel szemben. A Ferrarinak jobb teljesítményt kell nyújtania az időmérőkön, ha nyomás alá akarja helyezni Vettelt.”
Corriere dello Sport: “Grande Alonso! Micsoda előzés Hamiltonnal szemben. Vettel uralta a futamot és pályafutása során először nyert Kanadában.”
Tuttosport: “Vettel harmadszor indulhatott a pole pozícióból Montrealban, de most először sikerült győzelemre váltania az első rajthelyet. Alonso nagyszerűen küzdött, s a Hamiltonnal megvívott kemény csata után másodikként ért célba Vettel mögött.”
Spanyolország

El País: “Vettel újabb várat vett be: a német karrierje során először nyert Kanadában, az összetettben pedig jelentős mértékben növelte előnyét.”
Marca: “Vettel megállíthatatlanul halad az újabb világbajnoki cím felé.”
AS: “Vettel élete formájában versenyez. A német szinte egyáltalán nem hibázik, autója pedig a versenyek végéig kiválóan működik. Vettel a vb-cím nagy esélyese. Alonso remek versenyzéssel felküzdötte magát a dobogó második fokára.”
El Mundo Deportivo: “A Red Bull ott nyert, ahol korábban még sosem. Alonso szépen zárkózott fel, s négy helyet javítva második lett.”

Nagy-Britannia

Daily Mail: “Sebastian Vettel túl van egy újabb mérföldkövön. A sorozatban negyedik vb-cím valószínűsége egyre nagyobb.”
Guardian: “A világbajnok Sebastian Vettel Kanadában aratott könnyed győzelme nem azt jelenti, hogy a verseny nem volt szórakoztató, igaz, a futamot elhomályosította az egyik pályabíró halálos balesete.”
The Telegraph: “Sebastian Vettel jól tudja, még korai arra gondolnia, hogy sorozatban negyedszer is világbajnok lesz.”
Franciaország

Libération: “Vettel higgadt diadala.”
Le Parisien: “Vettel a felhők felett.”
Ausztria

Kurier: “Vettel kitörölte a fehér foltot saját világtérképéről.”
Der Standard: “A 25 éves Vettelnek gyerekjáték volt az első kanadai siker.”
Svájc

Blick: “Vettel a negyedik vb-címe előtt – pofon a riválisoknak. Van-e valaki, aki meg tudja állítani Vettelt?”
Neue Zürcher Zeitung: “Saját magával versenyzett. Sebastian Vettel, a Red Bull háromszoros és címvédő bajnoka magabiztosan nyert Kanadában.”