Fernando Alonso a leggyorsabbként zárta a Kanadai Nagydíj második pénteki edzését, de a spanyol utólag nem tulajdonított ennek nagy jelentőséget. 
“Nem egy tipikus péntek volt, nagyon változékony volt az időjárás. Mivel délelőtt vizes volt a pálya, nem sikerült végigvinni a teljes programunkat, csak szombaton derül ki, hogy a fejlesztéseink tényleg előrelépést hoznak-e” – mondta.
“Persze fontos volt kipróbálni őket, ahogy az új Pirelliket is. Felipével eltérő beállításokkal mentünk a hosszú etapokon, ezért is csak az időmérő után lesz világosabb a kép. Egy biztos: nagyon észnél kell lenni a döntésekkel, mert egy tiszta kör azon múlik, hogy a változó körülmények között a megfelelő időben hozzuk meg a megfelelő döntést. Nagyon zavaros hétvégére számíthatunk, ugyanis az időjárás vasárnapig változékony marad, nehéz lesz elcsípni a tapadást az időmérőn és a versenyen is.”
Alonsónak egyébként az idei előzmények alapján jó hétvégéje lehet, ugyanis míg a páros számú fordulókban (Malajzia, Bahrein, Monaco) ilyen-olyan okokból gyengén szerepelt, Ausztráliban dobogós lett, Kínában és Spanyolországban nyerni tudott. A minta alapján most, a 7. futamon megint jó eredmény jöhet.