A Mercedes pilótái 1,3-1,5 másodperces lemaradással a 6-7. helyen végeztek a Spanyol Nagydíj péntek délutáni második szabadedzésén. A két pilóta eltérően állt hozzá az első nap tapasztalataihoz.
“Biztosan fejlődtünk, de nehezen tudnám meghatározni, mennyit, rég vezettem már az autót. De úgy tűnik Red Bull-lal vagy a Lotusszal nem tudjuk tartani a lépést, szóval este kemény munka jön, átnézzük a beállításokat, remélhetőleg javulhatunk egy kicsit” – magyarázta nem túl boldogan Lewis Hamilton.
“Az első edzésen nagy potenciált éreztem az autóban, de a másodikon már kevésbé voltam elégedett a beállításokkal. A srácok, a csapat jó munkát végzett a fejlesztésekkel, tényleg éreztem a hatásukat, de fogalmam sincs, mennyit hoznak majd a hétvégén” – tette hozzá.
Nico Rosberg pozitívabb volt:
“Az autó egész jó. Jó nap volt, nagyjából ott vagyunk az elejében. Az időmérőtől nem tartok, de a versenyt illetően nehéz lenne megmondani, hol is állunk. A gumik szempontjából mindenesetre nem könnyű a dolgunk, megint komoly volt a szemcsésedés, tényleg nehéz.”