Fernando Alonos számára cseppet sem indult rosszul a hazai versenyhétvégéje, hiszen a péntek délelőtti első szabadedzésen  ő volt a leggyorsabb, míg délután mindössze 17 ezreddel maradt el az első helyen záró Sebastian Vetteltől.  
A spanyol nem titkolja, hogy hasonlóan jó folytatást szeretne szombaton és vasárnap is, nagyon szeretne győzni az övéi előtt, de arra figyelmeztet, hogy ez cseppet sem lesz könnyű.
“Messze van még a kvalifikáció, és hiányzik az első edzés is” – utalt délelőtti esős körülményekre. “Mindenki ebben a cipőben járt persze, de hasznos információk begyűjtéséről maradtunk le.”
“Az autó versenyképesnek tűnik, a hosszabb etapokon is, szóval pozitív a kezdés. Azonban indultunk már jól pénteken, aztán szombaton az időmérőn a Mercedes vagy a Red Bull szárnyalt. Jobb, ha higgadtak maradunk és az adatok elemzésre koncentrálunk.”
“Továbbra is az álmom egy újabb hazai győzelem, de nagyon nehéz megvalósítani. Győzni mindenütt nehéz. Nagyon sok mindennek kell klappolnia a vasárnapi sikerhez, előbb foglalkozzunk csak az időmérővel! Tudjuk, hogy Barcelonában mennyire fontos az első két sor valamelyikéből rajtolni. Lehet, hogy az élmenők között vagyunk, de két-három tized az első és a nyolcadik hely közötti különbséget jelentheti.”