Lewis Hamilton 2012 végén hat év után elhagyta a McLarent, hogy 2013-tól a Mercedesnél versenyezzen. A 2008-as bajnok az átszerződés ellenére szeretne jó viszont fenntartani az őt kinevelő csapattal, de az első téli teszten kellemetlen élménye volt.
“Ausztráliában átmentem hozzájuk. De már Jerezben, a teszten is meg akartam látogatni őket, azonban Sam Michael (sportigazgató) kidobott a garázsból). Nem volt valami kellemes, nem esett valami jól” – állította az F1 hivatalos oldalának adott interjújában.
“De Martin (Whitmarsh, csapatfőnök) nagyszerű. Kicsit keveslem a kapcsolatot, fel is hívom majd őt.”
Hamiltont sokan kritizálták a csapatváltás miatt, de a 2013-as idény kezdete őt igazolta: már begyűjtött egy pole-t és két 3. helyet a Mercedesszel, míg a McLaren küszködik.
“Jó érzés! Jó dolog, hogy emelt fővel járhatok, hálás vagyok azoknak, akik segítettek a döntésben és akiktől megkaptam ezt a lehetőséget. Jól érzem magam. Tényleg alaposan átgondoltam ezt, és nagyszerű látni, hogy a csapat milyen jól teljesít most, én pedig hozzájárulhatok ehhez.”
Az angol természetesen a 3. helyeknél előrébb is szeretne lépni.
“Nos, most a 2. hely a következő lépés. Csak így, lépésről lépésre. Egyelőre nem célzom a győzelmet, de ha sikerül, hát sikerül. Nem mondom, hogy győznünk kell, ha csak sikerül még előrébb lépni, egy második hellyel, az is nagyszerű. Ezen a hétvégén az a célom, hogy a múlt hétvéginél előrébb végezzek. A jelek arra utalnak, hogy sikerülhet is. Nehéz pálya a gumik szempontjából, de általában mindig gyors voltam itt Bahreinben.”