Az elnök magára hagyja a Forma-1-et 1
Az elnök magára hagyja a Forma-1-et 2

Az elnök magára hagyja a Forma-1-et

Az elnök magára hagyja a Forma-1-et

Az elnök magára hagyja a Forma-1-et 5
Az elnök magára hagyja a Forma-1-et 6
Fotó megosztása:
A Forma-1-et felügyelő Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt nem utazik el az idén is feszült hangulatban rendezendő Bahreini Nagydíjra.
Az egykori Ferrari-főnök láthatóan igyekszik a lehető legtávolabb maradni a problémás, az F1 imázsa szempontjából finoman szólva sem előnyös, a résztvevők tekintetében pedig egyenesen kockázatos rendezvénytől, inkább az idén őszi – ellenjelölt nélküli – újraválasztási kampányútján lesz. 
Todt 2011-ben ugyan vállalta a futam törlését, de tavaly és főképp idén mélyen hallgatott Bahrein ügyében, Bernie Ecclestone-ra és a csapatokra hagyja az igen kényes PR-mutatványt. A brit sajtó finoman szólva sem ünnepli az FIA-elnök hozzáállását.
“Bár igen hasznos lett volna a jelenlét, amikor a Forma-1 és annak sok millió rajongója bátorító hangot vár az év legátpolitizáltabb versenye előtt, Todt megint láthatatlan marad” – írta a Times szakírója, Kevin Eason.
Guardianben így véleményeztek: “Amikor a Forma-1 irányításért kiált, az FIA párizsi központjában teljes a csend. A szervezet teljesen impotens a legfontosabb pillanatban.”
A múlt héten a szakkommentátorként dolgozó 1996-os világbajnok, Damon Hill is Todtot kritizálta.
“Az a hozzáállása, hogy inkább hallgat, mert ha megszólal, az már kritikának tekinthető, szerintem ez viszont nagy hiba. Így úgy tűnhet, hogy őt és a Forma-1-et a saját politikai és gazdasági céljaira használja Bahrein.”