Pénteken Sanghajban megkezdődik a 2013-as Forma-1-es idény harmadik fordulója, a jubileumi, 10. Kínai Nagydíjjal.
Bár egy kis szitálást sosem lehet kizárni, de úgy tűnik, a mostani hétvége teljes egészében száraz lehet, ami valamelyest tisztábbá teheti az erősorrendet is. Mindhárom nap felhős, de csapadékmentes idő várható, a csúcshőmérséklet pénteken 19-20, szombaton 24, vasárnap 20 Celsius fok lesz.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2013-ra a korábban egy DRS-zónás pályákra két-két szakaszt jelöl ki, így lesz ez Sanghajban is. Megmarad az 1,2 kilométeres óriásegyenes közepénél kezdődő előzési zóna, de mostantól a rajt-célegyenesen is nyitni lehet majd a hátsó szárnyat.
Az első érzékelési pont még a nagy egyenesre vezető köríves kanyar elején lesz, az aktiválási pont pedig az egyenes 752. méterénél, míg a második detekciós pont a célegyenesre fordító 16. kanyar előtt 35 méterrel helyezkedik el, a nyitásra a kanyarkijárat után 98 méterrel kerülhet sor.
Az FIA a hétvégére az egykori Brabham-, Tyrrell- Ligier- és McLaren-pilótát, 1992-es Le Mans-győztes angol Mark Blundellt kérte fel pilótastewardnak.
F1: Kétszer annyi előzés Kínában? 1