Míg tavaly a Ferrari egy beismerten gyenge autóval futott neki az évnek, két futamot követően Fernando Alonso nagyon is jól állt, hiszen a melbourne-i 5. helyét követően Szepangban meglepetésgyőzelmet aratott.    
Idén az autó sokkal jobb, de 35 helyett csak feleannyi, 18  ponttal áll a spanyol, ugyanis a Maláj Nagydíj rajtja után történt koccanása miatt kiesett, nullázott a szepangi fordulóban. Alonso nem aggódik, amiért lépéshátrányba került a bajnokságban, szerinte a versenyképes F138-assal bőven lesz esélye a dobogós helyezések gyűjtögetésére.
“Ha normális körülmények között zajló hétvégénk lesz, és sikerül jól kvalifikálni, akkor remélhetőleg erős pontokat hozhatunk. A cél, hogy felülmúljuk a tavalyi évet. Akkor Kínában 9., Bahreinben 7. voltam, szóval nem lesz nehéz javítani, sokat lendít majd rajtunk, ha sikerült három dobogóval a tarsolyunkban megérkezni Európába.”
Ha botrányos körülmények között is, de a Red Bull kettős győzelmet aratott a Maláj Nagydíjon, a ferraris azonban a címvédő csapattól sem igazán tart.
“Szerintem nem volt olyan ütős a Red Bull. Ausztráliában uralták az edzéseket, nagyon gyorsak voltak, de Malajziában már gondjaik voltak a gumikopással, a Mercedes egészen a végéig küzdött velük. Azt hiszem, odaérhettem volna a dobogóra. Az első két futam elég zavaros volt, még mindig nem tudjuk igazán, melyik autó hol áll. Még nem láttuk a valódi időmérős potenciálokat, nem lehet tudni, pontosan hol vagyunk.”