F1: A Red Bullnak csak a hűvös ártott meg? 2

A Red Bull a téli teszteken erősnek tűnt, de egyáltalán nem szerepelt kiemelkedően, így a melbourne-i szabadedzések és főképp az időmérőn fölényesen megszerzett első sor kicsit aggasztó lehetett a riválisoknak.
A vasárnapi délutáni versenyen aztán már a Red Bullnál aggódhattak, hiszen Mark Webber azonnal visszaesett a rajtnál, és a pole-ból indult Sebastian Vettel is “csak” a 3. helyet hozta össze, miután Kimi Räikkönen Lotusa kiválóan bánt a gumikkal és Fernando Alonso egy jó taktikai húzással elé került.
A címvédő csapat számára a 3. és 6. hely nem épp álomszerű kezdés, de a csapatfőnök, Christian Horner szerint nincsenek elkeseredve, a körülmények nem kedveztek nekik, de az autóval nincs alapvető baj.
“A csapatnál senkit sem keserített el a futam. Igazán erős hétvégénk volt, de a versenyen egy kicsit küszködtünk a gumikkal. Azonban gyors autónk van” – szögezte el, majd a kérdésre, hogy nem lenne-e jobb egy a Lotushoz hasonló konzisztensebb járgány, így felelt.
“Szerintem a legfontosabb, hogy gyors legyen az autó. Aztán következik, hogy jól bánjon a gumikkal. De sokat tanultunk a futamból, remélem, hogy a későbbi hűvös versenyeken hasznát vesszük majd ennek.”
Horner hozzátette, hogy Vettel beállításait valószínűleg nem találták el, ugyanis a futam első felében adódott gondok ellenére Webber azért elég jól bírt a gumikkal. 
“Az autónk jó, az edzéseken végig versenyképes volt. Épp a futamon volt a legkevésbé versenyképes szakaszunk. De Mark akkor is nagyon jól ment, jól is bírták az abroncsai. A különbség a két pilótánk beállításaiban volt.”