A BMW-nél 2006 és 2009 között versenyző, majd 2010-re a Renault-hoz szerződő Rober Kubica már két éve hiányzik az F1-ből, hiszen a 2011-es téli tesztidőszakban súlyos ralibalesetet szenvedett.
A lengyel pilóta 2011 folyamán csakis a felépüléssel és a rehabilitációval foglalkozott, de tavaly már több raliversenyen is sikerrel indult. Holnap a Mercedes vendégeként Valenciában tesztel majd, kipróbálhatja a német márka DTM-járgányát. Kubica hangsúlyozza, hogy a tesztbe semmi többet nem érdemes belelátni:
“Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam a Mercedes-Benztől a DTM-es tesztre, nagyon várom, úgy újra igazi versenyautót szokjak. Rendes teszt lesz egy állandó versenypályán, ami fontos, mert a DTM Mercedes AMG C-Coupénak nagyon jó a leszorítóereje. De a teszt kapcsán nagyon korai lenne még a jövőmről beszélni. Egyszerűen várom a holnapot, aztán majd meglátjuk, mi lesz később!”
A Mercedes frissen kinevezett motorsportfőnöke, Toto Wolff tegnap leszögezte, hogy Stuttgartban egyelőre egyáltalán nem nem gondolnak Kubicára a Forma-1-et illetően.