Lewis Hamilton hat mclarenes év után új idén fejezetet nyit a karrierjében a Mercedes AMG pilótájaként. A 2008-as világbajnok tegnap megejtette első nyilvános mercedeses szereplését is, előbb az AMG affalterbachi központjában találkozott a dolgozókkal, majd a Mercedes stuttgarti múzeumában is járt.
A pilóta elmondta, hogy természetesen nagyon várja az új kihívást, amikor tavaly decemberben először látogatott el Brackley-be, hatalmas elszántságot, motivációt tapasztalt az új csapatánál.
“Azt hiszem, izgalmas lesz ez az év, egy izgalmas utazás. Új emberek megismerése, a velük való munka mindig nagy kihívás, azt hiszem, ez lesz a legnagyobb kihívás számomra idén. Aztán persze igyekszünk eredményesek lenni, igyekszünk a legtöbbet kihozni egymásból. Szerintem élvezni fogjuk!” – mondta.
“Persze nehéz lesz az élmenőkkel küzdeni, a Red Bullt, a Ferrarit, a McLarent megverni, de nem lehetetlen. A győzelemért élek.”
Hamilton kitért arra is, hogy nagy örömmel dolgozik majd új partnerével, Nico Rosberggel, akivel kimondottan jó barátságban vannak, karácsonykor együtt vacsoráztak, és persze már gyerekkoruk óta, még gokartos időszakukból ismerik egymást.   
Az angol üdvözölte a Mercedes hétfőn kinevezett új motorsportfőnökét, az eddig a Williamsnél dolgozó Toto Wolffot is. Vele csak párszor találkozott eddig a paddockban, de mivel mostantól közös a céljuk, várja a közös munkát.