Bár a Forma-1 világa eleve egy kis késéssel kapott rá a közösségi médiára, a Ferrari különösen konzervatív volt e tekintetben, az olasz csapat pilótái jó ideig nem is szerepelhettek a Facebookon vagy a Twitteren. 
Fernando Alonso amúgy maga sem rajongott az ilyesmiért, de tavaly tavasszal meggondolta magát, és azóta saját maga üzen rendszeresen a követőinek. A Ferrari sajtó-sítáborán, a Wrooomon csütörtökön erről is beszélt.
“Amióta elkezdtem használni a Twittert, én magam tudósítok róla, hogy épp mit csinálok. Korábban mondhattak mindenfélét, hogy elefántokkal nyaralok vagy Obamával vacsoráztam, de most már én mondhatom el, hogy például Olaszországban jártam, újévkor síeltem, aztán Oroszországba utaztam, onnan pedig Brazíliába, hogy részt vegyek Felipe gokartversenyén. A twitteléssel közvetlen kapcsolatban lehetek a szurkolóimmal, jobban megmutathatom nekik a munkámat, amit amúgy nem láthatnának. Természetesen mindent nem mondhatok el, hiszen a Forma-1-ben nagyon sok információ bizalmas, de így is élvezetes és hasznos dolognak tartom.”
Az biztos, hogy Alonsónak hamarosan már nem lesz ideje a fentebb említett utazgatásra, a csiripelése is az edzésekről, a pályán elért eredményekről szól majd, hiszen indul egy újabb hosszú idény. A spanyol úgy gondolja, talán túl hosszú is, szerinte a 19 vagy 20 futamos szezon túlzás.
“Tavaly az utolsó nagydíj november végén volt, és majdnem egészen karácsonyig voltak még megjelenéseim. Szinte csak az év végén lehet pihenni, és még egy pár napot tudok majd a feltöltődésre szánni Melbourne-ig.”
“Húsz futam nagyon sok, nem könnyű végig a maximumot hozni fizikailag és fejben az egész idényben. Talán jobb lenne, ha egy-két versennyel kevesebb lenne, ellenben több tesztet tartanánk.”