A Pirelli 2011-ben lett a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, 2013-ban pedig eredeti szerződése utolsó évét kezdi az olasz cég. A hosszabbításról a nyár közepéig kell megegyezni az F1-et szervező FOM-mal és a sportágat felügyelő FIA-val, de a Pirelli mindenképp maradni szeretne, ha pénzügyileg normális ajánlatot kap. 
“Nagyon szeretnénk hosszabb távon is a sportágban maradni, mert csakis így lehet visszahozni a befektetést. A költségeink jelentősek. A csapatoktól kapunk pénzt, de mint minden cégnél, időről időre nekünk is számot kell adnunk az igazgatótanács előtt, hogy milyen hasznunk is van ebből a tevékenységből. A fő bevételünk a pályán jelenlévő reklámokból származik, ez a jelenlét eddig hasznos volt” – magyarázta az Autosportnak a milánói gyártó motorsportfőnöke, Paul Hembery.
“De mi sem vonhatjuk ki magunkat a világgazdaság helyzete alól, globális cég vagyunk, némelyik piacokon pedig gondok vannak, ezt kompenzálnunk kell valahogy. A motorsportban résztvevő nagyvállalatoknak nagy döntéseket kell hozniuk, és mindig alapos indokok kellenek ezekhez. Ha valamiért nem hasznos ez a tevékenység, akkor bizony lépni kell. Nincs különbség köztünk és a nagy autógyártók között, amelyek jönnek és aztán mennek. Igyekszünk tartani magunkat, de vannak határok.”
A fenti fejtegetés ellenére Hembery leszögezte, hogy a cég vezetése előzetesen már rábólintott az F1-es tevékenység 2013 utáni folytatására is, és ez szándék csak akkor változna, ha a Pirelli költségei jelentősen növekednének.
A gumigyártó motorsportfőnöke hangsúlyozta, hogy a saját áraikat nem fogják emelni, a csapatoktól ezután is ugyanannyit kérnek majd, ahogy egyetlen alakulattal sem kötnek a többiekétől eltérő szerződést. 
“Garantálhatom, hogy nem fogunk árat emelni. Azon kevesek közé tartozunk, akik nem kérnek több pénzt a csapatoktól. Ahogy hallom, nagyon sok más F1-es szállító jelentősen emeli az árait, de azt biztosan tudom, hogy mi nem tesszük ezt.”
“Minden egyes szerződésünk tökéletesen ugyanolyan, mi minden csapatra egyenlő partnerként tekintünk, így ugyanolyan egyenlő bánásmódban is részesülnek.”