Michael Schumacher 2010 és 2012 között igyekezett befuttatni a Mercedes új gyári csapatát, de ez nem sikerült neki. A hétszeres bajnok a harmadik évére elveszítette a motivációját, addig húzta az esetleges folytatásról szóló döntést, hogy a csapat inkább Lewis Hamiltont szerződtette a helyére.
A McLarennél hat évet eltöltött angol ugyan nagyon felnéz elődjére, de a Mercedesnél nem a hétszeres bajnok felülmúlására hajt majd: 
“Hogy jobb leszek-e Schuminál? Nem így tekintek a dologra. Ő egy legenda, utolérhetetlen. Ami a jövőt illeti, én annak örülnék, ha a segítségemmel a Mercedes az élcsapatok ellen küzdhetne.” 
 
A 2008-as bajnokot egyértelműen a mezőny egyik legjobbjaként tartják számon, de személyiségéhez, karrierjéhez mindig is hozzátartoztak a kisebb-nagyobb balhék, botrányok, hullámvölgyek is. Vajon az új csapatnál lesz ebben változás?
“Mindannyiunk más-más személyiség, az ember legyen csak önmaga, nem kell törődni azzal, mit beszélnek mások. A lényeg a következetesség – néha aggódik az ember, máskor nem. Én egyszerűen stabilitást szeretnék az életemben.”