Lewis Hamilton úgy véli, lehetséges, hogy Mercedes már jövőre megszüntesse lemaradását a Forma-1 élmezőnyével szemben, még ha ő a fő hangsúlyt 2014-re is teszi. A 2008-as világbajnok jövőre csatlakozik a Mercedeshez, amely idén sem muzsikált túl jól.


A bajnokságot az ötödik helyen zárták 142 ponttal, a 303 pontos Lotus-Renault mögött. Bár Nico Rosberg megnyerte a Kínai Nagydíjat, az évad során gyakran szenvedtek, sőt a Szingapúri Nagydíjat követő öt futamon egyik versenyző sem szerzett pontot. A műszaki hibák és az autó lassúsága is gondot okozott, utóbbi azonban Hamilton szerint javítható.

“Úgy tűnik, Brazíliában (az évadzáró – a szerk.) a Mercedes 1,1 másodperces lemaradásban volt (körönként), szóval hosszú-hosszú utat kell bejárnunk, hogy felérjünk a csúcsra, de nem gondolom, hogy ez lehetetlen volna” – mondta Hamilton a Sky Sport News-nak. “Úgy vélem komoly potenciál van a srácokban, ezért is megyek oda. Nem rövidtávon tervezek”

Bár a brit pilóta bizakodó, az interjúban hangsúlyozta, hogy sokkal inkább 2014 lehet az ő éve, mint a következő. “Februárban ülök majd először az autóban, úgyhogy nem lehetek nagy hatással a fejlesztésekre, nagyjából hat hónapra szükség van ehhez” – mondta

“Úgy hiszem, 2014 kell legyen a legfontosabb, illetve legversenyképesebb évünk. De nem látom miért is ne próbálhatnánk meg elérni néhány dobogós helyezést. Ha lesz néhány győzelmünk jövőre – mert éppen nagyon jól teljesítünk -, akkor nagyon fogunk mosolyogni, de majd meglátjuk.”

Míg a Mercedestől nem vár kiugró eredményeket Hamilton, úgy véli, hogy a McLaren nagyon erős lehet 2013-ban. “Jó érzéseim vannak azzal az autóval kapcsolatban. Már ebben az évben is félelmetes volt, és a következő évi modell az idei autó javított változata lesz. Úgy gondolom, bizonyosan bajnoki esélyesek lesznek jövőre.”