A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tavalyelőttig hagyományosan Monacóban rendezte az év végi díjkiosztóit, tavaly azonban Újdelhibe vitték a rendezvényt, idén pedig a török főváros, Isztambul ad majd otthont a gálának.
A Forma-1, a rali-világbajnokság (WRC), a túraautó-világbajnokság (WTCC) és egyéb, az FIA által szankcionált szériák győztesei ma este az ötcsillagos szállodaként működő Cragan palotában veszik majd át a díjaikat.
A gálát a korábbi 13-szoros futamgyőztes Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, a korábban négyszer is díjazottként részt vevő David Coulthard vezeti majd a helyi moderátor, Ece Vahapoglu mellett.
Az F1-től 2008-ban, a DTM-ből az idei szezon végén visszavonult skót veterán alkalmazása talán nem véletlen, ugyanis ő volt az, aki az Abu-Dzabi Nagydíj dobogóján interjút készített az első hárommal, majd gyorsan reagálva azonnal bocsánatot is kért az illetlen szavak miatt. Az F1-es díjazottak közül ma ugyanazokkal lesz dolga, mint a Yas Marina pódiumán volt: Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen veszi át az első három helyért járó trófeát.