Lewis Hamilton a szezonzáró Brazil Nagydíj előtt arról beszélt, hogy nagyon szeretné megnyerni az utolsó mclarenes versenyét, mert nem tudhatja, mikor lesz esélye újra győzni a Mercedesnél. A 2008-as bajnoknak természetesen volt alapja erre, hiszen leendő csapat idén siralmasan szerepelt a szezon utolsó harmadában, az utolsó hat futamon ötből nem sikerült a pontszerzés, Interlagosban végül a búcsúzó Michael Schumacher mentett egy 7. hellyel. 
A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn az Autosportnak nyilatkozva azt mondta, bízik benne, hogy új pilótája túl borúlátó volt, amikor a fenti megjegyzést tette. 
“Remélem! Természetesen nagyon keményen dolgozunk, hogy neki és Nicónak (Rosberg) esélyt adhassunk a győzelmekre, a pole pozíciókra. Ez a célunk. Nyilván elengedhetetlen, hogy javuljunk a mostani formánkhoz képest . Igyekezni is fogunk, akkor is, ha nem tudjuk elérni az összes kitűzött célt a jövő évben. Remélem, hogy azért összejön majd pár ilyesmi (győzelem, pole – a szerk.)!”
“Szerintem Lewis inkább csak szerény akart lenni, de biztos vagyok benne, hogy szíve szerint ő is győzni akar, pole-okat akar szerezni, de emellett tisztában van vele, hogy hosszú út vár ránk.”
Brawn hangsúlyozta, hogy a mezőny egyik leggyorsabbjaként ismert Hamilton kulcsfontosságú elem lesz a Mercedes fejlődésében:
“Nagyon izgatottan várjuk a Lewisszal való közös munkát. Mindannyiunk számára érdekes lesz. Biztosan más lesz, mint Michaellel. A csapatot igazán feldobja, hogy még most is képesek vagyunk egy ilyen kaliberű pilótát szerezni. Ahogy pedig javul majd az autó, úgy lesz egyre fontosabb a versenyzők szerepe is.” 
Hamiltont az év utolsó napjáig köti a szerződése a McLarenhez, és bár Wokingtól engedélyt kapott arra, hogy beszéljen a leendő mercedeses munkatársakkal, az újévig nem végez majd érdemi munkát Brackley-ben. Brawn szerint ez nem baj, addig is hasznosan tölthető az idő.
“Nem nagy gond. Úgyis neki kell állni bizonyos dolgoknak, ki kell építeni a kapcsolatokat a mérnökökkel, hogy aztán januárban kezdődhessen a komoly munka.”