F1: Hamilton 2-3 futamot nyerhet? 1
F1: Hamilton 2-3 futamot nyerhet? 2

F1: Hamilton 2-3 futamot nyerhet?

F1: Hamilton 2-3 futamot nyerhet?

F1: Hamilton 2-3 futamot nyerhet? 7
F1: Hamilton 2-3 futamot nyerhet? 8
F1: Hamilton 2-3 futamot nyerhet? 9
F1: Hamilton 2-3 futamot nyerhet? 10
Fotó megosztása:
F1: Hamilton 2-3 futamot nyerhet? 11

Lewis Hamilton hatéves mclarenes pályafutás után 2013-tól a Mercedes AMG versenyzője lesz. A 2008-as bajnok állítása szerint kihívást lát abban, hogy a csúcsra juttassa a német gyártó csapatát.
Kihívásnak kihívás, ez nem kétséges, ugyanis a Mercedes csúfosan leszerepelt idén, a Kínában ugyan erőből összejött egy futamgyőzelem, de az idény vége siralmasan alakult: az utolsó hat futamon összesen egyetlen pontszerzést, Michael Schumacher szezonzárós 7. helyét könyvelhették el.
Míg Hamilton az igen problémás, balszerencsés évében is 7 pole-t, négy győzelmet, összesen 190 pontot gyűjtött, a Mercedes csapatként, két pilótával szedett össze 142 pontot, épp csak megúszta, hogy a középmezőnybeli csapatok elkapják.  
Hamilton egykori menedzsere, egyben édesapja, Anthony a fentiek ellenére nagyon is bizakodó, szerinte fia érkezésével végleg összeáll a kirakós a Mercedesnél, előbb-utóbb jönnek majd a sikerek. Már az első évre győzelmeket jósol.
“Mi tényleg hiszünk benne, hogy összeszedik magukat. Nagyon szenvedélyesen szeretnék a javulást, és szerintem menni is fog. Egy ilyen nagyszerű autógyártó, a kiváló szakemberek, plusz Lewis, ez egyértelmű recept a sikerhez” – mondta. 
“Hiszek a Mercedesben, Ross Brawnban, Norbert Haugban. Szerintem megvannak a megfelelő emberek ahhoz, hogy egy jó csapatból nagyszerű csapatot csináljanak, és persze mindennél jobban hiszek Lewisban. Hiszem, hogy legalább két-három futamot nyer jövőre  – csak akkor nem fog, ha az autó tényleg egy tragacs.”
“De jól fog ez elsülni, a Mercedes és Lewis sokaknak meglepetést okoz majd jövőre!” – ígérte az idősebb Hamilton.