F1: Senna számított a kirúgásra 1
F1: Senna számított a kirúgásra 2

F1: Senna számított a kirúgásra

F1: Senna számított a kirúgásra

F1: Senna számított a kirúgásra 5
F1: Senna számított a kirúgásra 6
Fotó megosztása:
F1: Senna számított a kirúgásra 7

A Williams ma délben bejelentette 2013-as pilótafelállását: Pastor Maldonado marad, mellé pedig az eddigi tartalékos, a finn Valtteri Bottas kerül a másik autóba, azaz az év elején szerződtetett Bruno Sennát egy idény után elbúcsúztatták.
A 2010-ben a HRT-nél versenyző, 2011 második felében a Lotusnál beugró brazil azt mondja, egyáltalán nem lepte meg a döntés.
“Már a williamses programom kezdetétől tudtam, hogy 15 pénteken osztoznom kell majd az autón Bottasszal, akit valószínűleg a 2013-as bemutatkozásra készítenek fel” – szögezte le a nagy nevű brazil. 
Az ejtés ellenére Senna pozitívan értékeli a williamses évet:
“Igazi elégtételt jelent, hogy év voltam a csapat rendszeres pontszerzője, és hogy 20 futamon bizonyíthattam a tempómat. Nagyon sokat tanultam, jelentősen fejlődtem az idény során. Úgy érzem, hogy az eddigi viszonylag rövid, pár éves pályafutásom alatt nagyon nagyot léptem előre. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak és különösen Franknek (Williams), amiért lehetőséget kaptam, hogy az első teljes F1-es szezonomat teljesítsem!” 
“Igazi örömet jelentett az FW34-es versenyképes autóvá fejlesztése, különösen a gumik kiismerése volt szép eredmény” – magyarázta.
Az F1-ben mostanra gyakorlatilag két szabad hely maradt, a Force India és a Caterham keres még pilótát 2013-ra. A német Auto Motor und Sport arról írt, hogy Senna a Brazil Nagydíj hétvégéjén “egy bőröndnyi pénzzel” házalt a paddockban, de a csapatok így sem kapkodtak érte.