F1: Schumi tárgyal a mercedeses folytatásról 2

Michael Schumacher a múlt vasárnapi Brazil Nagydíjon lezárta a 2010-ben indított második F1-es karrierjét, a nem túl sikeres három évet egy hetedik hellyel fejezte be. 
A 43 éves veterán a végleges visszavonulást a motiváció hiányával indokolta, úgy érzi, már nem igazán izgatja a Forma-1. Korábban többször is beszélt már arról, hogy csapatvezetőként nem szívesen dolgozna, ilyesmire pedig a Mercedesnél sem számítanak, de úgy tűnik, azért nem szakít majd teljesen a márkával. Hamarosan kiderül, milyen más minőségben folytatódhat a közös munka.
“Természetesen megtárgyaljuk majd a Mercedesszel, hogy mihez kezdhetünk közösen. Vannak jó ötletek, jó lehetőségek. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan meg tudjuk tölteni a naptáramat” – utalt a további szerepvállalásra, ami valószínűleg valamilyen márka-nagyköveti szerep, esetleg nagy teljesítményű utcai autók tesztelése lehet.
Schumi ezzel együtt hangsúlyozta, hogy a legfontosabb ezután a magánélet, a család lesz számára:
“Már számoltam a Forma-1-en kívüli életig hátralévő napokat, igazán várom ezt. Nincs semmi konkrét tervem a jövőt illetően. Természetesen vannak partnereim, akikkel az F1-ben dolgoztam, és velük ezután is folytatom a munkát, de sokkal több időt szánok a családra, ha ezek után még marad szabadidőm, majd meglátjuk, mit kezdek vele.”