Schumacher: Ennél szebb nem lehetett volna 2 Utolsó versenyét futotta Brazíliában Michael Schumacher, és az első körökben úgy tűnt, hogy szégyenszemre lekörözöttként kell búcsúznia. A biztonsági autós szakasszal szerencséje volt a hétszeres bajnoknak, visszavehette a körét, és végül pontszerző helyig jutott.

“Viszonylag korán kaptam egy defektet, hogy miért, nem tudom” – mondta Schumacher, akinek csapattársa, Nico Rosberg szintén tett egy nem tervezett kitérőt a bokszban defekt miatt. “Azt hittem, annyi az izgalmas versenynek, a végén azonban teljesen másképp alakultak a dolgok. Soha nem szabad a homokba dugni a fejünket, mert mindig van kiút.”

Schumacher hat körrel a leintés előtt előzékenyen elengedte maga mellett Sebastian Vettelt, nem akart megkockáztatni egy esetleges ütközést barátja ellen. “A rádión mondták, hogy Sebastian és Kamui van mögöttem. Kamuival voltunk harcban, Seb jóval gyorsabb volt nálam. Nem akartam feleslegesen az útjába állni és beleszólni a világbajnokságba.”

“Összességében egész kerek nap volt, nem alakulhatott volna szebben. Megőriztük az ötödik helyünket a konstruktőri bajnokságban, ez egy kis szépségtapasz, örülünk neki. Minden szempontból eseménydús és izgalmas versenyen vagyunk túl.”

“Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani ezért az évért. Sok támogatást kaptam a szurkolóktól, ezek motiváltak és lelkesítettek. Hihetetlen szép év volt, Sebastian győzelmére is különösen büszke vagyok!”

Ross Brawn szép emlékekkel búcsúzik Schumachertől. “A korai defekt bosszantó volt, de a biztonsági autós szakasz után Michael megmutatta, hogy micsoda versenyző” – nyilatkozta a csapatfőnök. “Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhattunk Michaellel, ez valami különleges volt.”