F1: Új pilóták a Saubernél 1
F1: Új pilóták a Saubernél 2

F1: Új pilóták a Saubernél

F1: Új pilóták a Saubernél

F1: Új pilóták a Saubernél 6
F1: Új pilóták a Saubernél 7
F1: Új pilóták a Saubernél 8
Fotó megosztása:
Esteban Gutierrez lesz a Sauber Forma-1 csapat versenyzője 2013-tól – jelentette be a svájci csapat pénteken. A mexikói versenyző Nico Hülkenberg csapattársa lesz, míg az eddig a mexikói által betöltött teszt- és tartalék pilóta szerepét a holland Robin Frijns tölti majd be. Kobajasi Kamui munka nélkül maradt. 

Gutierrez, aki 2010-ót áll kapcsolatban a Sauberrel, idén a GP2-ben versenyzett, ahol a harmadik helyet szerezte meg a bajnokságban. Természetesen lelkes és hálás a csúcskategóriába jutásért.

“Immár három éve, hogy a Sauberrel dolgozom, nagyon hálás vagyok azért a figyelemért, amit mindenkitől kaptam a csapatnál és segítségükért, ami lehetővé tette, hogy fokozatosan Forma-1-es pilótává fejlődjek” – mondta Gutierrez.

“Azt követően, hogy tapasztalatot szereztem más kategóriájú versenyeken, a Forma-1-ben való bemutatkozás új kihívást jelent, hogy sikert érjek el a motorsportok csúcsán. A családom és a szponzorok támogatása kulcsfontosságú abban, hogy ide jutottam, mindenkinek nagyon hálás vagyok, aki részt vállalt a projektünkben.”

“Nagyszerű lesz ugyanabban a csapatban versenyezni, ahol egy olyan tapasztalt versenyző is van, mint Nico Hülkenberg. Jó viszonyítási alap lesz és arra ösztönöz majd, hogy gyorsan alkalmazkodjam a Forma-1-es versengéshez, így a legjobb módon tudjuk majd együtt fejleszteni az autót a csapattal. “

A Sauberrel egy időben a Caterham bejelentette, hogy 2013-tól az idén a Marussiánál bemutatkozott Charles Picet indítja. Miután az orosz-angol kiscsapat minden bizonnyal a tartalékos Max Chiltont lépteti elő, a Williamsnél szinte biztos befutó a tesztpilóta, Valtteri Bottas, már csak a Force India egyik helye tekinthető üresnek.
Míg a versenyzők a jövőjükért aggódnak, a silverstone-i alakulat most igazán jó helyzetbe került, válogathat. Adrian Sutil, Jules Bianchi, Bruno Senna, Jaime Alguersuari, Sebastian Buemi, Vitalij Petrov, Heikki Kovalainen és a most ejtett Kobajasi mind a piacon vannak.