Michael Schumacher utolsó versenye lesz a hétvégi Brazil Nagydíj, a hétszeres világbajnok végleg szögre akasztja a bukósisakot. A Mercedes pilótája szeretne szépen búcsúzni. “Interlagos tökéletes helyszín a karrierem befejezésére” – mondta Schumacher. “Mindig élvezem a szurkolók lelkesedését, a pálya is remek. Itt garantáltak az izgalmak, a különleges vonalvezetésnek köszönhetően sok az akció.”

“Ezen a pályán Ayrton is eszembe szokott jutni. A mostani búcsú valószínűleg kevésbé lesz érzelmes a 2006-osnál, amikor még harcban voltunk a bajnokságért és sokkal feszültebb volt mindenki. Most jobban oda tudok majd figyelni a búcsúra és remélhetőleg élvezni is fogom. Fantasztikus éveket töltöttem az F1-ben, rengeteg támogatást kaptam a szurkolóktól, amiért szeretnék köszönetet mondani.”

“Én lennék a legboldogabb, ha egy jól sikerült versennyel tudnék pontot tenni a karrierem végére. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez sikerüljön!”

Ross Brawn szerint Schumacher búcsúja különlegessé teszi a brazíliai hétvégét a Mercedes AMG számára. “A szezon utolsó versenye egyben Michael második és végső visszavonulása is lesz” – fogalmazott Brawn. “Egy mindenki számára érzelemdús hétvége következik. Nagyon élveztük és sokat profitáltunk a Michaellel való közös munkából, elismeréssel tartozom az elkötelezettségért, a szenvedélyért és mindenért, amit a csapatnak adott.”

“Az eredmények, amelyeket mindannyian vártunk, nem jöttek, de a csapat jelentős fejlődésen ment keresztül. Biztos vagyok benne, hogy ennek gyümölcsét láthatjuk a következő szezonokban. Michaellel a 21 szezonon átívelő karrierjének nagy részében együtt dolgoztam, szerintem ő a legnagyobbak egyike, ha nem minden idők legjobbja. Minden jót kívánunk neki a jövőjéhez!”