A 2012-es egyéni világbajnoki cím sorsa csak a hétvégi szezonzárón, Brazíliában dől el. A címvédő Sebastian Vettel 13 pontos előnnyel érkezik, elég lesz csak a 4. helyen beérnie, hogy lezárja a csatát, de az 1996-os világbajnok, Damon Hill szerint mivel Fernando Alonso a kihívó, még bármi lehetséges.
“Ha bárki más lenne az ellenfele, azt mondanám, hogy a 13 pontos előny birtokában Sebastian biztosan nyerni fog. De Fernando Alonsót egyszerűen nem lehet leírni. Nagyon dörzsölt és kemény versenyző, és minden alkalommal valami rendkívülit produkál. Még bármi lehetséges Brazíliában” – mondta az egykori Brabham-, Williams-, Arrows- és Jordan-pilóta az olasz La Gazzetta dello Sportnak.
Bár a Vezess.hu olvasói nagyon hisznek Alonsóban, az olasz sportlap egyértelműen inkább Ferrari-drukker közönsége is csak 20 százalékra taksálja a spanyol pilóta bajnoki győzelmének esélyeit. Hill szintén inkább Vettelre fogadna, bár arányokat jobbnak látja.  
“Igen, nem kétséges, hogy Vettelnél az előny. Ha nekem kellene százalékot mondani, azt mondanám, Vettel esélye 65 százalékos.”
Ha a Red Bull-pilóta győz a hétvégén, minden idők legfiatalabb háromszoros bajnoka lesz, 25 évesen még Hill egykori riválisa, a végül hét címet begyűjtő Michael Schumacher sem jutott eddig. Az angol lehetségesnek tartja, hogy a fiatal német beérheti majd az élő legenda rekordjait:
“Egy napon mindenképp, de nyilván ez nagyon messze van még. De valóban eljuthat akár olyan magasságokba is. Ha Vettel Brazíliában bajnok lesz, nem nehéz elképzelni, hogy további címeket nyer még, mondjuk legalább kettőt.”