Schumacher: Csodák nincsenek! 2 Michael Schumacher alaposan elverte csapattársát, Nico Rosberget az Amerikai Nagydíj időmérő edzésén. A hétszeres bajnok a hatodik helyet szerezte meg, de Romain Grosjean váltócseréje miatt az ötödik helyről rajtolhat, amellyel ráadásul a pálya tiszta oldalára is kerül. Rosberg ezzel szemben a 17. helyről kezdheti holnap a felzárkózást.

“Egész hétvégén küszködtünk az autó egyensúlyával” – mondta Schumacher. “Még a gumikkal is pechem volt, két szettet gyakorlatilag elpocsékoltunk: az egyikről gumidarabok váltak le, a másikkal defektet kaptam. De nem estünk pánikba, az időmérőre remekül felkészítettük az autót, beváltak a változtatások.”

Schumacher a jó rajthely ellenére sem vár csodát. “A dobogóról felesleges beszélni. Elméletileg elképzelhető, hogy az első kanyar után dobogóközelben vagyok, a pozíció megtartása azonban teljesen más kérdés. Nem mindegy, hogy a hatodik helyett az ötödik helyről indulok, mert óriási különbség van a pálya bal és jobb oldala között.”

“Fernando előtt vagyok, csak remélni tudom, hogy elég messze leszek tőle ahhoz, hogy támadjon. Azért valószínű, hogy a versenyen közelebb kerül hozzám. Mivel a Ferrarinak erősebb csomagja van és Fernando várhatóan gyorsabb is lesz nálam, részemről nem akarok beleszólni a vb-címért folytatott harcba. De önként sem fogok félreállni, a saját versenyemet futom majd a csapatért. Természetesen Sebastianért szorítok, de a ferraris éveket sem tudom elfelejteni.”