Valószínűleg senki nem fogadott volna erre január-februárban, de két futammal a szezon vége előtt reális lehetőség, hogy a svájci privát csapat, a Sauber megelőzze a konstruktőri bajnokságban a Mercedes gyári alakulatát.
A Mercedes Kínában ugyan még futamot nyert, majd Monacóban Nico Rosberg, Valenciában pedig Michael Schumacher is dobogóra állt egyszer, de a brackley-i alakulat mostanra nem tényező, az elmúlt öt versenyen egyetlen pontot sem szereztek. A Sauber idén négy dobogót gyűjtött be, Sergio Perez háromszor, Kobajasi Kamui egyszer végzett az első három között. 
A különbség pillanatnyilag 12 pont a két csapat között, és a Sauber inkább csak a pilóták – elsősorban Perez – hibái miatt nincs még előnyben. A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn meg van győződve róla, hogy ha mindketten összekapják magukat az utolsó két versenyre, akkor sikerülhet megcsípni a konstruktőri 5. helyet.
“Igen, lehetséges, bár tisztában vagyunk vele, hogy nehéz feladat. A kulcs az optimális szereplés – nem is kell itt fejlesztgetni semmit, azt tudjuk, hogy az autónk versenyképes. Ha összekapjuk magunkat a versenyhétvégén, főképp a futamon, de az időmérőn sem ártana persze, akkor nem rosszak a kilátásaink” – mondta az Autosportnak. 
“Persze egy nagyon jó csapat az ellenfél, szóval tényleg nagyon nehéz lesz” – tette hozzá.