Nagy reményekkel futott neki az idei szezonnak a Mercedes AMG, Nico Rosberg futamot is nyert, összességében mégis hatalmas csalódás az év a németek számára. Az utolsó három futamon egyetlen pontot sem szerzett az istálló, amely csak azért nem zuhant az ötödik helyre a konstruktőri versenyben, mert legközelebbi üldözője, a Sauber is bukdácsolni kezdett.

A következő idénynek már Michael Schumacher nélkül vág neki az alakulat, a hétszeres bajnokot Lewis Hamilton váltja. Az idei sikertelenségre és az új szerzeményre tekintettel a Mercedes állítólag úgy döntött, hogy emeli az F1-es csapat költségvetését a következő idényben, kereken 200 millió euró (56 milliárd forint) lesz az elkölthető keret. A Bild szerint ez 44 millió euróval nagyobb az idei költségvetésnél.

“Az igazgatótanács új tagjának, Niki Laudának kinevezésével véget ért a megszorítás” – írta a Bild. A lap úgy tudja, hogy részben a DTM-es költségek lefaragásával növelik az F1-es keretet, a német túraautó-bajnokságban jövőre nem nyolc, hanem csak hat Mercedes indul. “A Daimler felismerte, hogy másképp nem lehet sikeres” – áll a lapban, Norbert Haug viszont nem erősítette meg az információt. “Nem lesz 30 százalékkal nagyobb a költségvetésünk” – nyilatkozta a Mercedes sportfőnöke.

Az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjén közben ismét mellékszereplő volt csak az istálló, Nico Rosberg a nyolcadik, Michael Schumacher a 14. helyről indulhat. “Jól ment az időmérő, a nyolcadik hely volt a célkitűzésünk és meg is szereztük ezt a pozíciót” – mondta Rosberg, aki 21 ezreddel maradt csak el Fernando Alonso idejétől. “Egy Ferrarit és egy Lotust is megelőztem, tettünk egy lépést előre a beállításokkal. Köszönet jár a szerelőimnek is, akik gyorsan kijavítottak egy fékhibát a kvalifikáció kezdete előtt.”

Schumachernél nem a tervek szerint sültek el a dolgok. “Változtattunk az eredeti elképzeléseken az utolsó Q2-es körre, de ezt nem tudtam kihasználni” – vallotta be a hétszeres világbajnok. “Az első szektorban, konkrétan az első kanyarban hibáztam. Nem ott vagyunk, amivel előzetesen számoltunk, de mindent meg fogok tenni azért, hogy előrébb kerüljek a futamon.”