Tegnap volt négy éve, hogy Lewis Hamilton a 2008-as Brazil Nagydíjon világbajnok lett a McLarennel. Az angolnak azóta nem jött össze újabb cím, és pillanatnyilag úgy látszik, hogy jó darabig nem is számíthat erre, hiszen 2013-tól már a Mercedesnél versenyez majd, a német gyári alakulat pedig egészen versenyképtelen.
Amióta a Mercedes bejelentette Hamilton szerződtetését, a csapat egyetlen pontot sem szerzett, Japánban, Koreában és Indiában is nulláztak, a tegnapi abu-dzabi edzések után Michael Schumacher pedig arról beszélt, hogy a pontszerzés jelenti majd a kihívást ezen a hétvégén is.
Hamiltont Abu-Dzabi előtt kérdezték arról, hogy látva a Mercedes siralmas formáját, nem bánta-e meg az átszerződést.
“Nagyon is elégedett vagyok a döntésemmel. A mostani formájuk nincs semmilyen hatással erre. El lehet néha tévedni, még a McLarennél is előfordult, hogy küszködtünk, nem hoztuk a pontokat. Hogy őszinte legyek, annyira nem figyeltem, hogy mik a gondjaik az autóval. Csak arra koncentrálok, hogy a mostani csapattal a maximumot hozzam” – válaszolta. 
“De most is tisztában vagyok vele, hogy nagy munka vár rám. Alaposan meggondoltam a dolgot, láttam, hogy mekkora fába vágom a fejszémet. Talán ennél már nem lesz nagyobb a gond. A kihívás pedig izgat, izgalmas lesz új emberekkel megismerkedni, új környezetbe kerülni, oda beilleszkedni” – tette hozzá. 
A mclarenes arról is beszélt a héten, hogy a közvélekedéssel ellentétben egyáltalán nem romlott meg a kapcsolata volt csapatfőnökével, a ma már a teljes McLaren-cégcsoportot irányító Ron Dennisszel, sőt egykori “pótapja” támogatja is a váltásról szóló döntését.
“Nem volt köztünk gond, ezt egyszerűen csak kitalálták, de ilyenről szó sincs. Azt mondta nekem, hogy nincs baj (az átszerződéssel), a változás mindannyiunknak jót tesz majd, a szép közös múltunk pedig mindig megmarad, ami így igaz is. Nyáron sem volt köztünk összetűzés. Néha Ron mond ezt-azt, mert minden porcikájában mclarenes, de a háttérben valójában nagyon is szeret engem” – magyarázta a Daily Mirrornak.
“A McLaren mindig is az otthonom marad, ez pedig most pont olyan, mint amikor megmondtam a szüleimnek, hogy kirepülök otthonról. Némelyik szülő örül ilyenkor, mások nem. De mindig is otthonomként tekinthetek vissza a McLarenre, itt nőttem fel, itt tanultam. Szeretném még kiélvezni ezeket az utolsó futamokat itt, aztán egy új fejezet nyílik.”
Hamilton arra kérdésre nem akart felelni, hogy véleménye szerint az elmúlt hat évben meghálálta-e az őt gyerekkorától támogató és az F1-ig juttató McLaren és Ron Dennis bizalmát. 
“Nem ez így nem áll. Komolyan, ebbe nem is akarok belemenni, ennek nincs jelentősége. Nem legyen abból negatív sztori, hogy azt mondom, igen, törlesztettem vagy nem, nem háláltam meg. Ez nem számít. Nyertünk együtt egy bajnoki címet, nagyszerű utat jártunk be közösen, de most változásra vágyom, ami meg is valósul, és örülök ennek. Ennyi a történet.”