Zsinórban a harmadik verseny pörgött le úgy, hogy a Mercedes AMG nem szerzett pontot. Michael Schumacher futama valójában már az első kanyarban véget ért, amikor ütközött Jean-Eric Vergne Toro Rossójával, de nemcsak a defekt, hanem a kék zászlókat túl szorgalmasan lengető pályabírók miatt is morgolódott. A hétszeres bajnok végül nem sokkal a leintés előtt kiállt a bokszba.

“Biztonsági okokból döntöttünk így, bár még meg kell beszélnem a csapattal, hogy pontosan mi volt a probléma” – mondta Schumacher, bár egyértelmű, hogy taktikai okokról volt szó, mert így büntetés nélkül lehet váltót cserélni. “Az első kanyar után elszállt a jobb hátsó gumim, vele együtt a pontszerzés reménye is. De legalább egész jó tempót futottunk.”

Schumacher nagy igyekezetében nem figyelt a kék zászlókra, emiatt be is idézték a felügyelők. “Kíváncsi vagyok, hogy mit akarnak mondani. Én egy szituációra emlékszem, amikor Grosjeant kellett volna elengednem. Aztán jött ki Maldonado a bokszból és emiatt nagyobb lett a távolság, szabadon tudtam autózni. De a kék zászlók kint maradtak. Összességében ennél rosszabb nem is lehetett volna ez a futam.” Schumacher végül nem kapott semmilyen büntetést.

Nico Rosberg is kiszorult a pontszerzők közül, hiába indulhatott a tizedik helyről, szabadon választott gumival. “Az egész versenyen végig keményen nyomtam, támadtam, erre Senna a végén elment mellettem” – adott hangot elégedetlenségének Rosberg. “Semmi bajom Sennával, de hogy egy Williams így faképnél hagyjon minket…”