Räikkönen: Ez szar volt 2

Kimi Räikkönen már eddig sem tartozott a bajnokság fő esélyesei közé, de az Indiai Nagydíjon tovább romolhatnak majd a kilátásai a vártnál gyengébb időmérős szereplés miatt.
A finn a szombat délelőtti szabadedzésen még az ötödikként zárt, de a kvalifikáció utolsó szakaszában a Q2-es továbbjutó körétől, és még az edzéseredményétől is elmaradt. Az időmérő után  röviden keresetlen szavakkal jellemezte a szereplést:
“Szar volt. Átállítottuk az autót a délelőtti edzés után és bizakodva vártuk a kvalifikációt. Szar döntés volt. Délután alig volt tapadásunk, sokkal nehezebb volt vezetni, mind vártuk. Eléggé csalódott vagyok a hetedik rajthely miatt, azt hittem, ennél sokkal jobb az autóm.” 
A csapattárs, Romain Grosjean mindössze három századdal ment rosszabb időt Räikkönennél a Q2-ben, de ez már nem volt elég a továbbjutáshoz. A francia kicsit bánkódott, hogy ennyivel maradt le, de azt mondta, hogy így legalább szabadon választhat gumit vasárnap, még erős pontszerzést is remélhet. 
Máskor a csapatnál az autó gumikímélő jellegére és a jobb versenytempójára alapozva bizakodni szoktam a futammal kapcsolatban, de ezúttal a vezető versenymérnök, Alan Permane sem volt valami pozitív:
“Csalódást keltő eredmény. Kiminek jól sikerült az edzése, erős időmérőt vártunk, de sajnos egyik pilótánál sem volt meg a délelőtt még meglévő tapadás. A két-két Red Bull, McLaren és Ferrari mögötti hetedik hely azt mutatja, hogy itt a mi autónk csak a negyedik leggyorsabb. Minden tőlünk telhetőt megteszünk majd a versenyen, de láthattuk, hogy a gumikopás nagyon kicsi, a pálya nyomvonala és a DRS-helyzet miatt nehéz előzni. Egy vagy két kiállás lesz holnap, este meglátjuk, melyik lehet kedvezőbb számunkra.”