Michael Schumacher az Indiai Nagydíj időmérőjén messze elmaradt csapattársa, Nico Rosberg teljesítményétől. A hétszeres bajnok márkatársával ellentétben nem jutott be a Q3-ba, úgy érzi, a gumik babráltak ki vele. “Kicsit nehéz megmagyarázni ezt a kiesést” – mondta az év végén búcsúzó, 14. helyről induló Schumacher.

“Délelőtt, nagyjából ugyanilyen körülmények között jóval gyorsabbak voltunk. A számításaink szerint sokkal jobban kellett volna szerepelnünk, de ez nem jött össze.” Schumacher szerint a gumikkal lehetett gond, több szettet is kipróbált a Q2-ben, de egyikkel sem ment igazán jól.

“A gumikat az optimális hőmérsékletre kell melegíteni a gyors kör előtt, ez ma Nicónak jobban sikerült, mint nekem. De azért tény, hogy a gumik változatlan körülmények esetén is hol jobban, hol rosszabbul tapadnak. Hogy miért, arról inkább a Pirellit kellene kérdezni.”

Rosberg bejutott ugyan a Q3-ba, de nem ment ki a pályára, így szabadon választhat gumit vasárnap. “Óriási különbséget jelenthet, hogy új vagy használt gumival indulunk” – fogalmazott Rosberg. “Nehéz döntés volt, de úgy gondoltunk, amúgy sem lennénk valami gyorsak. Valószínűleg egy kiállással csináljuk végig a versenyt, jó hosszúra nyúlnak majd az etapok. Összekeveredhet a mezőny, ebből akár profitálhatunk is.”