F1: Alonso hibába kergetné a Red Bullt 2

Az Indiai Nagydíj időmérője sorozatban a harmadik Red Bull első sort hozta, a pole a bajnoki éllovas és egyben címvédő Sebastian Vettelé lett. Az üldöző Fernando Alonso Ferrarijának tempója a Red Bullok közelében sem volt, a spanyol az 5., csapattársa, Felipe Massa a 6. helyről rajtol majd. Alonso úgy érzi, a Ferrari vesztésre áll a fejlesztési versenyben, és így a bajnokságban is.
“Pillanatnyilag nem tehetünk ennél többet. Amíg nagyjából egy szinten voltak az autóink, vezettük is a bajnokságot, de már nem is csak Sebastian ellen küzdünk, hanem (Adrian) Newey ellen harcolunk, hiszen az elmúlt négy futamon (valójában csak háromszor – B.G.) övék volt az 1-2. hely. Szóval nem könnyű a harc, főképp szombatonként. Vasárnap azért egy kicsit versenyképesebbek szoktunk lenni” – mondta a kvalifikáció után.
“Keményen dolgozunk, ide is hoztunk új elemeket, amik működnek is. Ezzel elégedettek lehetünk, de az elmúlt két hétben a többiek is fejlődtek, talán nálunk többet is, szóval tovább kell dolgozni, és Abu-Dzabira, az USA-ra és Brazíliára valami még okosabbal kell előállnunk!”
“Azt hiszem, a helyezésünk reális, jelenleg a Red Bull és a McLaren mögött vagyunk. Bár kiábrándító, de ez a normális pozíciónk, és hajtani is kellett, mert Kimi és a Force India (a Q3-ban a Williams és a Sauber szerepelt egy-egy autóval, a Force India nem – B.G.) is nagyon gyors, szóval könnyen a 8-9. helyen lehet kikötni. Szóval az ötödik hely nem is olyan rossz ma.”
Ahhoz, hogy jelenlegi hatpontos hátránya ne nőjön (sokkal), Alonsónak a versenyen közelebb kellene férkőznie Vettelhez, és pontosan ezt is tervezi. Kíméletlenül akar üldözni, hibába kergetné a Red Bullt.
“A cél az lenne, hogy Vettel elé kerüljek, de nem lesz könnyű megcsinálni. Holnap a lehető leghamarabb meg kell előzni a McLareneket és nyomást kell gyakorolni a Red Bullra, hátha hibáznak vagy gond lesz a bokszkiállásnál vagy épp műszaki problémájuk adódik, mert ha simán elhúznak az elején és laza futamuk lesz, az számunkra nagyon rossz hír!”