Hosszas egyeztetések után a Mercedes aláírta a Concorde Agreement 2013-tól hatályos új változatát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a németek mindennel elégedettek, ami az F1-ben zajlik, Bernie Ecclestone személye ellen például erős kifogásuk van.

A Süddeutsche Zeitung egyenesen azt állítja, hogy a Mercedes szeretné eltávolítani az F1 éléről Ecclestone-t, akinek vesztegetési ügye még nem zárult le Németországban. Amennyiben az üzletembert elítélik, a Mercedes összefogásra buzdítaná a többi csapatot és szponzorokat, hogy közös erővel bírják lemondásra a kereskedelmi jogok tulajdonosát.

“Nem várnánk ki egy hónapokig tartó procedúra végét, inkább cselekednénk” – idézte az újság a Mercedes egyik illetékesét. Hivatalosan annyit mondott a gyártó szóvivője, hogy a “Mercedes nem kommentál spekulációkat.” Egy másik pletyka szerint amennyiben Ecclestone ellen vádat emelnek, az üzletember elutazik a brazíliai szezonzáróra brazil feleségével és már nem is tér vissza Európába. Ecclestone egyik barátja röviden kommentálta a hírt: “Nonszensz.”