Sokáig úgy nézett ki, hogy a Koreai Nagydíj időmérőjének utolsó harmadában a Mercedes egyáltalán nem próbálkozik gyors körrel, de Michael Schumacher és Nico Rosberg végül kiment a pályára. Gyakorlatilag feleslegesen, mert csak a kilencedik, tizedik hely jutott a csapatnak.

“Nem voltam meggyőződve arról, hogy ki kell mennünk, mert tudtam, hogy csak a 8-10. hely valamelyikét szerezhetjük meg” – mondta Schumacher. “Számunkra ez volt ma a maximum.” Utolsó gyors körében alulkormányozottsággal küszködött a hétszeres bajnok. “A top 10 legalább egy kis lépést jelent előre, de nem akkorát, mint vártuk.”

Koreában nem számít a hátsó gumik gyors elkoptatására a Mercedes, a pályán inkább az első kerekek kapnak terhelést. Schumacher szerint ez nem lesz döntő. “Egy körrel többet vagy kevesebbet bírnak, nem lényeges. A gumik itt nem játszanak döntő szerepet.” Schumacher a bokszban kis híján összeütközött Lewis Hamiltonnal a Q3-ban, de ez nem az ő hibája volt. “Szerencsére a bokszutca elég széles és Lewis jó irányt választott. Sajnos nem láttam őt, előfordul az ilyesmi.”

A veszélyes kiengedésért egyébként a versenybírók utólag 10 ezer eurós bírságot szabtak ki a Mercedes AMG-re.

Nico Rosberg egy hellyel megelőzte ugyan csapattársát, de nem volt túl boldog. “A kilencedik hely volt ma a maximum” – így Rosberg. “Jól összeraktuk az autót, de ahhoz hiányzott a teljesítmény, hogy néhány hellyel előrébb kerüljünk. Keményen dolgozunk a helyzet javításán, remélhetőleg a versenytempónk jobb lesz és értékes pontokat szerezhetünk. A vonalvezetés és az alacsonyabb hőmérséklet miatt ez a pálya jobban kedvez nekünk, úgyhogy várom a holnapi versenyt.”