Már az időmérő is azt mutatta, hogy a Mercedesnek nem jut túl sok sikerélmény Japánban, a csapat egyik versenyzője sem jutott be a Q3-ba. Végül egy pont sem jött össze, Michael Schumacher a mezőny végéről a 11. helyig jutott, Nico Rosberget pedig az első körben kiejtette a később áthajtásos büntetésre ítélt Bruno Senna.

“Vegyes érzéseim vannak a futammal kapcsolatban” – mondta a hibás telemetriával küszködő Schumacher. “Egyfelől csalódott vagyok, mert közel kerültem a pontszerzéshez, mégsem jött össze, másfelől viszont a verseny jobban ment, mint amire számítottunk. Az utolsó körökben remek és élvezetes csatát vívtam Ricciardóval, de nem tudtam előzni, mert a Toro Rosso nagyon gyors volt az egyenesekben. Sokkal többet nem tudtunk volna kihozni ebből a napból, meglátjuk, mi lesz Koreában.”

Nico Rosberg jól rajtolt ugyan, de nem sokra ment vele. “Gyorsan véget ért a verseny számomra” – nyilatkozta Rosberg. “Az első kanyarban Grosjean nekiment Webbernek és ez vezetett az én balesetemhez is. Fékeztem, de Senna nekemjött hátulról és tönkretette a hátsó kerekemet. Kár érte, mert az installációs körben jónak éreztem az autót, szerezhettünk volna néhány pontot. Most jobb koreai hétvégében reménykedem.”

Ross Brawn szerint “kár, hogy Schumachernek nem jutott pont az erőfeszítéseiért”, de a csapatfőnök csalódott Rosberg kiesése miatt is. “Az autó jó volt, Nico több pontot is szerezhetett volna, ha nem ütik ki. Legalább voltak biztató jelek is a versenyen, ezeket felhasználjuk az autó fejlesztéséhez.”