Hamilton: Sehol sem voltam! 2 A McLarentől az év végén távozó Lewis Hamilton egyértelműen többet remélt a szuzukai időmérőtől, mint amennyit végül kihozott belőle. A wokingi csapat a Magyar Nagydíj óta az összes pole-t elvitte, a pénteki edzéseken sem mentek rosszul, de Hamilton pocsék irányba indult szombaton.

“Az évem legrosszabb időmérője. Ez így jött össze. A második szabadedzésen volt egy kis gondom a beállításokkal, eléggé alulkormányzott volt az autó. A harmadik edzésre változtattunk, úgy túlkormányzott lett. Szóval úgy döntöttük, vagy is én döntöttem, hogy visszatérünk a korábbi beállításhoz, nem jött be. Pedig egész hétvégén jól éreztem magam az autóban. Tényleg csak rossz beállításokat választottam, ami miatt aztán alig akart befordulni az autó a kanyarokban” – magyarázta a 9. időt teljesítő mclarenes.

A kérdésre, hogy a Q3 végén Kimi Räikkönen kipördülése miatt előkerült sárga zászló befolyásolta-e az eredményét, így felelt: “Nem, amúgy sem voltam sehol.”

Hamilton a versenytől sem remél sokat: “Ezzel a tempóval ki tudja mi lesz, sosem lehet tudni. Tegnap nem volt rossz a hosszú etapos tempó, de a mostani autóval küszködni fogok. Azért mindent beleadok majd!”