Michael Schumacher tízhelyes rajtbüntetést hozott magával Szingapúrból, így a szuzukai időmérőn szerzett 13. helye azt jelenti, hogy utolsó előttiként vághat neki a versenynek. “Ma esélyünk sem volt jó eredményre. Hogy miért? Mert az autó nem volt elég gyors. Én magam sem értem igazán” – mondta a Q2-be az utolsó pillanatban bejutott Schumacher, aki két hellyel előzte meg csapattársát.

“Reggel még nem tűnt ennyire rossznak a helyzet, egyértelműen a Q3-mal és a hetedik-nyolcadik hellyel számoltam. Ebből 13-15. lett, ami nagy kár, bár talán a Q3-ba így is bejuthattam volna egy kis erőlködéssel. Hamilton a 11-es kanyarban feltartott kicsit, nem tudtam felmérni, mit fog csinálni, ezzel az adataink szerint két tizedet veszítettem. Bár ez igazából nem oszt, nem szoroz.”

“Számoltunk azzal, hogy itt nehézségeink lehetnek. Ez egy gyors kanyarokkal tűzdelt pálya, az ilyeneken eddig nem brillíroztunk idén. Legalább megőriztünk egy csomó gumit, meglátjuk, mi lesz holnap.”

Nico Rosberg nem a 15. helyre számított. “Nehéz, nagyon nehéz ez a hétvége” – így Rosberg. “Nyilván nem a 15. helyre pályáztunk, bár a büntetések miatt valamivel előrébb kerülök. Közel voltak egymáshoz a mai eredmények, csalódás, hogy nem jutottunk a Q3-ba. Sok üzemanyaggal jobbnak tűnik a tempónk, úgyhogy remélhetőleg javítunk majd néhány helyet holnap.”